Projekt Lillasyster – Övervaka tillbaka!

Projekt Lillasyster – Övervaka tillbaka!

 

Nu lanserar vi nästa steg i projektet Snutkoll.se och DU är välkommen att vara med!

Storebror övervakar, Lillasyster övervakar tillbaka.

Vad är projekt lillasyster?

Ett nätverk av kameragrupper, det enda du behöver göra för att bidra är att läsa riktlinjerna för projektet och börja filma polisen. Lillasyster är ingen organisation med talespersoner eller ledare utan ett försök att sprida en kultur av att filma polisen. Du kan som privatperson bidra efter att du har filmat när någon i din närhet blivit utsatt, eller så kan du bilda en kameragrupp med dina vänner och ge er ut på gatan för att filma polisen i förebyggande syfte.

Varför är det bra att filma polisen?

Det finns flera syften med att filma polisen, det första är såklart att man får bevis för att anmäla dem, men ännu viktigare är att man genom att filma kan bidra till att trappa ned en våldsam situation då polisen märker att de har ögonen på sig. Vi tror att om alla gör det till en vana att filma polisen kommer det att på sikt bidra till att förebygga övervåld i stort.

Hur du gör för att bidra:

Samla ihop dina vänner

Utbilda er (Viktigt!):

-Läs riktlinjerna för Projekt Lillasyster

-Lär er om era rättigheter och om hur ni ska filma polisen!

Filma polisen

Vad erbjuder Snutkoll.se?

Lillasyster är inte en organisation utan ett nätverk. Alla som filmar polisen och håller sig till riktlinjerna är välkomna att bidra.

På Snutkoll.se erbjuder vi oss att gå igenom materialet, och åtminstone hjälpa er att göra en ordentlig anmälan. Finns möjligheten att använda materialet till att gå längre, kontakta media o.s.v, hjälper vi er gärna med detta också. Det är dock något vi får diskutera tillsammans.

Vill du att vi kommer till din ort och föreläser om polisen eller projekt lillasyster?

Maila oss!

info@snutkoll.se